Home

Welkom bij de Stofmeid

 

Even voorstellen

In de nabijheid van het grootste hunebed van Drenthe bevindt zich De Stofmeid.

 Een winkel boordevol met prachtige quiltstoffen, tal van benodigdheden op quiltgebied en vele boeken om inspiratie op te doen.

Tevens is er een grote les / expositieruimte waar tal van cursussen en exposities worden georganiseerd.

De Stofmeid is gevestigd in een Drentse boerderij, gelegen aan één van de oudste straten van Borger. Het interieur ademt een sfeer uit van weleer met zijn oude gebinten, vermengd met kleurige stoffen en quilts.


 

U zult niet snel uitgekeken zijn bij De Stofmeid.

 

 fairdays 2014

 

Fair Days 2014

De Fair Days worden dit jaar gehouden op 22 en 23 augustus. Het volledige programma volgt nog.

 

Toffe tassen!!

Handtassen in alle soorten en maten, maken deel uit van de modeverzameling van Joke van Dijk. Zij is modestilist van de 20e eeuw en eigenaresse van Couturage, Voor de Fairdays stelt zij een tentoonstelling samen uit de meest bijzondere handtassen uit haar verzameling. Elk uur geeft zij een rondleiding waarin zij alles over de vorm en inhoud van de tassen uit de doeken doet. "Echt een uitdaging om nu eens een ander deel van mijn collectie in het middelpunt te stellen", aldus Joke.
De ontwikkeling van de tas loopt parallel aan die van de mode. Sociale veranderingen en de rol van de vrouw in de samenleving bepaalden de functie, grootte en vorm van de tas. Het kleine tasje met trekkoord, dat een uitsluitend decoratieve functie had, is binnen een eeuw uitgegroeid tot een functionele handtas voor de zelfbewuste vrouw.

 

Cursussen en workshops

De nieuwe cursussen en workshops zijn bekend... KLIK HIER

 

Art-groepen

Vier jaar geleden is bij De Stofmeid de eerste artgroep gestart o.l.v. Dineke Ugen.

Op dit moment komen twee groepen één keer in het najaar en één keer in het voorjaar bij elkaar op twee achtereenvolgende dagen.
Inmiddels zijn er veel quiltsters die de basistechnieken goed beheersen en de behoefte voelen om de lat hoger te leggen. Deze groep is vaak op zoek naar een nieuwe uitdaging en verdere verdieping. De bedoeling is, dat men tijdens deze dagen gestimuleerd wordt om een eigen "handschrift" verder te ontwikkelen. Op deze manier ontstaat werk dat een persoonlijk karakter heeft.
Tijdens deze dagen komen verschillende thema's, (diverse technieken en materialen en het optimaal gebruik maken van kleuren) aan de orde, zodat u uw eigen stijl kunt ontwikkelen. Vanzelfsprekend is er ruimte om te experimenteren.
Op dit moment is er geen plaats voor nieuwe cursisten, maar u kunt zich op de wachtlijst laten plaatsen.
Voelt u er veel voor om aan een art-groep deel te nemen in de toekomst, neem dan contact op.
U kunt zich opgeven bij De Stofmeid.

 

Masterclass

Dit jaar wordt door twee lesgevenden een masterclass gegeven. Dit is een workshop die bedoeld is voor de ervaren quiltsters.

Lidewij Uiterwaal geeft tweemaal een masterclass. Met haar grote ervaring op het gebied van sashiko, zal dit een boeiende dag worden. (Masterclass sashiko, no. 19 op 9 december en no. 33 op 21 april).
Ook Jacqueline de Jonge geeft een masterclass. De puntjes zullen uiteraard niet ontbreken.
Haar kennis en kunde, welke ze ook in de Verenigde Staten heeft tentoongespreid, zal ze ook hier aan de cursisten tijdens deze tweedaagse workshop laten zien en leren. (Masterclass Enchanting Stars, no 30 op 13 en 14 maart).

 

De Quilt-bee

Bij De Stofmeid wordt een tweetal quilt-bees georganiseerd. De quilt-bee is een groot succes. Door de grote belangstelling voor de quilt-bee zijn er net als voorgaande jaren twee middagen georganiseerd. Éénmaal per maand zal er zowel op dinsdag- als op donderdagmiddag een bee zijn. U kunt dan andere quiltsters ontmoeten en inspiratie opdoen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u aan een zelfgekozen project werken. Op dit moment is de donderdag-bee op volle sterkte, maar op de dinsdag-bee zijn nog enkele dames van harte welkom.

De quilt-bee is vrij toegankelijk. U moet zich wel even van te voren opgeven. Van u wordt verwacht dat u regelmatig aan de bee zult deelnemen.

 

De eerste quilt-bee op dinsdagmiddag start op 16 september.
De eerste quilt-bee op donderdagmiddag start op 25 september.
De quilt-bee is van 13.30 – 15.30 uur.
De data voor de volgende bijeenkomsten zullen op de eerste bee worden medegedeeld.

 

Openingstijden!

Onze openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur


en de eerste en laatste zaterdag van de maand ook van 13.00 tot 17.00 uur.